Çocukların Yemesi Gereken 10 besin

Çocuklara küçük yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılması sonraki dönemlerde de yaşanabilecek beslenme sorunlarını önleyebilir.

Mutfak yardımcı ürünleri markası Koroplast, anne babalar için Diyetisyen Ferin Batman’dan “çocukların yemesi gereken 10 besin önerisini” yayınladı.

Sağlıklı ve doğru beslenme çocuklarımızın bedensel, sosyal, duygusal gelişimi ve davranışları konusunda çok büyük önem arzetmektedir. Bu sebeple çocukların büyüme çağında olduğu alışkanlıklarının büyük ölçüde oturmaya başladığı okul çağı beslenmesi çok önemlidir.  10 önemli besim önerisini aşağıda görebilirsiniz;

Yulaf Ezmesi: Vitamin B, demir, çinko ve kalsiyum zengini bir besindir. Karbonhidrat ve lif deposu eski tip yulaf ve çorbalar, hareketli çocuklar için enerji kaynağıdır.

Yumurta: Yumurta çok güçlü bir protein kaynağıdır.Vitamin B, vitamin E ve demir gibi değerli besin ögeleri barındırır. 

Fındık ve Ceviz: Çocuklar hem yağa (trans yağ hariç) hem de proteine ihtiyaç duyarlar. Kabuklu yemişler çocuklar için oldukça faydalı gıdalardır.

Süt Ürünleri: Süt ürünleri tüketimini arttırılmalı ve yoğurt çocukların menüsüne mutlaka ilave edilmelidir.

Balık: Omega 3, içeriği ile  çocuklarımızı kronik hastalıklardan korur, beyin gelişimine destek olur, yüksek protein içeriği ile gelişimine katkı sağlar.

Brokoli: En faydalı sebzelerden biridir. İçeriğindeki kalsiyum, potasyum, beta-karoten, B vitamini ve diğer değerli öğelerle çocuklar için tüketilmesi gerekli bir sebzedir.

C Vitamini Deposu Meyveler: Bağışıklık sisteminin gelişimi ve toksinlerin temizlenmesi için C vitamini kaynakları çok önemlidir. Her mevsim  2 - 3 porsiyon meyveye yer verilmeli ve çocukların tatlı isteğini gidermede  meyveli tatlılar, meyve ile hazırlanan dondurmalar düşünülmeildir.

Rafine Edilmiş Tahıl Ürünleri: Kahverengi pirinç ve kepekli buğday ekmeği lif, mineral ve vitamin bakımından beyaz ekmekten daha değerlidir.

Protein: protein büyüme ve gelişme için çocuklarda çok büyük önem arz eder. Baklagiller, fındık, et, balık, tavuk ve hindi iyi protein seçimleri arasındadır.

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Sebze yemeyen çocuklara koyu yeşil yapraklı sebzeler ilave edilmiş çorbalar, smoothie, börek, omlet hazırlayabilirsiniz

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN
Çerez Kullanımı