Doğum Sonrası Estetik Cerrahi

 

1 Aralık 2020

Doğum Sonrası Oluşan Deformasyonlar

Doğum sonrası hangi estetik operasyonlar yapılabilir?

Doğum sonrası vücudunuz eski formuna kavuşur mu?

Doğum sonrası daha iyi görünebilmek için ameliyat seçenekleri nelerdir?

Plastik Estetik ve Rekonstüktif Cerrahı Uzmanı Doçent Doktor Tayfun TÜRKASLAN bu soruları sizler için cevapladı.

Hamilelik ile kadın vücudunda birçok dış ve iç değişiklikler görülmeye başlar. Kadınların bazıları hamilelik sonrası eskisi gibi görünürken bazılarının vücutlarında deformasyonlar olabilmektedir. Hamilelik sonrası vücudunuzdan memnun değil ve bir estetik operasyon düşünüyorsanız, doğumdan sonra en az altı ay beklemelisiniz. Bazı doktorlar bu sürenin bir yıl olduğunu söylüyorlar.

Biz hekimler, bu konuda karar verebilmek için muayeneyi uygun buluyoruz. Kişinin durumuna göre karar vermek en doğru yöntem olacaktır.

Doğum sonrası deformasyonların giderilmesinde farklı uygulamalar söz konusudur.

Göğüsler

Göğüsleriniz doğumdan birkaç ay sonra değişecektir. Emzirmeyi bırakana kadar değişiklikler devam edecektir. Deri ve meme dokusu stabilize olana kadar meme ameliyatı tavsiye edilmez.

Zaman çizelgesi: Emzirmeden üç ila altı ay sonra veya emzirmiyorsanız doğumdan üç ila altı ay sonra.

Karın

Doğum sonrası altı ayda, karnınızın derisinde ve yağında meydana gelen değişiklikler olabilir. 6 aydan kısa zamanda yapılan liposuction veya karın germe erken olabilir. Cildinize bağlı olarak, cildiniz üç ila sekiz ay arasında değişim gösterecek ve tam olarak sabitlenmesi gerçekleşecektir.

Zaman çizelgesi: Karnın gebeliğin etkilerini tersine çevirmesi bir yıla kadar sürebilir ve bir yıl içindeki gebelikler için daha da uzun sürebilir.

Bel Simidi

Dalgalanan hormonlar, hamilelik olmadan bile yağ kaybını ve yağ kazanımını etkileyebilir. Hamilelik sonrası hormonların normale dönmesi bir yılı bulabilmektedir.

Zaman çizelgesi: Liposuction, bir yıl dolmadan yapılabilir, ancak fazlalıkları gidermek için kendinize biraz zaman verin, özellikle de bel simitleri sizin için yeni bir kilo alınan bölge ise. En iyi çözüm, ameliyattan tamamen kaçınmak için ilk olarak hamilelik sırasında aşırı kilo alımından kaçınmaktır.

Önemli Not

Estetik ameliyattan önce en az altı ay beklemeniz gerekmektedir. Kişisel olarak hiçbir kadına doğum sırasında ve hatta kısa bir süre sonra estetik cerrahi işlemlerini düşünmesini önermiyoruz. En az altı ay sürecek olan mide, göğüs ve diğer alanların dokusunun küçülüp yeniden yerleşmesini beklemelisiniz.

Estetik cerrahlar dışında hiç kimseye itibar etmemelisiniz. Estetisyenler, doğal terapi yapan güzellik merkezleri, cerrahi yapamaz. Bu tıp doktorlarının işidir. En doğru bilgiyi almak ve doğru sonuca ulaşmak için hekiminiz ile görüşmelisiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN
Çerez Kullanımı