Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği görmeyen çocuklarımızı ünlülerle sahneye çıkarıyor. 

18 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde sergilenecek ‘’Hababam Sınıfı Parıltıyla’’ oyunu öncesinde görme engelli çocuklar ünlülerle buluştu. Abdullah Avcı, Gökhan Tepe, Doğukan Manço, Hakan Yılmaz, Prof. Dr. Bahadır Erdem, Pınar Sabancı, Şahnaz Çakıralp, Okan Karacan ve Hande Sezer Pekcan gibi iş, sanat, spor ve cemiyet hayatının önde gelen lerinin katılımıyla organize edilen basın lansmanında bilgi veren Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Eşbaşkanı Neşe Gönül ‘’Parıltı Derneği olarak görme engelli çocuklarımızın okula ve sosyal hayata en güzel şekilde adapte olmalarını hedeflerken bunu başarabilmeleri için birçok sosyal etkinlik ve eğitim çalışmalarında bulunuyoruz." dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı  bu oyunda Mahmut Hoca’yı canlandıracak. Pınar Sabancı Edebiyet Öğretmenini, Hakan Yılmaz Müfettiş rolünü, Doğukan Manço Badi Ekrem rolünü canlandıracak. Gökhan Tepe yıl sonu müsameresinde görev alacak. Külyutmaz rolünde Okan Karacan, Milli Eğitim Müdür Rolünde Şahnaz Çakıralp Parıltı Çocuklarıyla birlikte yer alacaklar. 

Parıltı Derneği

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği 2003 yılında görmeyen çocukların ailelerinin yapılandırdığı bir organizasyon olarak hayata geçirildi. Doğuştan ya da sonradan görme engelli olan çocuklarımızı özgür  yaşama hazırlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. 2008 yılında kurulan Kabartma Düşler Özel Eğitim Merkezi  yaklaşık 1000 çocuğa  yaşam becerileri öğretirken,  okul çağı ile birlikte gören akranları ile benzer seviyede okumalarını sağlamaya çalışan bir kaynaştırma eğitimini de başarmaya çalışmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN
Çerez Kullanımı