Çocuklar ve Süt

17 Şubat 2020

Beslenme Çantasında Süt Bulunmalı

Okula giden çocukların okulda sağlıklı beslenmeleri de oldukça önemli. Süt hem kalsiyum hem de mineraller açısından çok zengin bir gıda olarak çocukların gelişiminde oldukça önemli yere sahiptir. Uzmanlar çocuk ve gençlerin günde 2 bardak süt içmesinin önemini vurguluyorlar. Çocukların gün içindeki ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için beslenme çantasında süt bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Süt bedensel gelişime sağladığı desteğin yanında zihinsel gelişim için de oldukça önemli. Süt okulda gününü geçiren çocukların hem enerji ihtiyacını karşılıyor hem de bağışıklık sistemine destek olarak hastalıklara yakalanmasının engelleme de önemli bir yer kaplıyor. Günde 2 bardak süt zeka gelişimi açısından önemli olduğu gibi çocukların okul başarısınıa da büyük destek oluyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubunu tüketmeye ihtiyacımız var. Süt, et, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şekerlerden oluşan besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütün tüketimi, grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor” dedi.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN
Çerez Kullanımı