Yeni Normalde Çocuklar İçin İnternet Güvenliği

 

05 Haziran 2020

COVID-19 Sonrası Çocuklar ve Internet Güvenliği 

 

 

Çocukların eğitimi çevrim içi çalışmalara dönerken fiziksel buluşmalar yerine sanal buluşmalar geldi. Çocukların çevrimişi etkinlikleri artınca ailelerin kontrolü de zorlaşmaya başladı. Bu sebeple güvenli internetin önemi daha da arttı. 

 

 

 

Çocuklar için merak uyandırıcı ve hayal gücünü çalıştıran oyun ve videolar sunan güvenli platform Azomee kurucu ortağı Estelle Lloyd ın merakını ve hayal gücünü besleyen oyunlar ve ilham verici videolar sunan, güvenli bir akış platformu olan Azoomee’nin Kurucu Ortağı ve Operasyon Direktörü Estelle Lloyd ile İnternet'i çocuklar için eğlenceli ve güvenli yapmaya çalışan, kâr amacı gütmeyen Childnet International İcra Kurulu Başkan Vekili Kate Jones ile bir araya geldi. Lloyd, aşağıda görebileceğiniz çocuklar için güvenli internet ipuçlarını paylaştı; 

 

 

Güvenli İnternet için 5 İpucu

 

 

1. Çocuklarınız ile interneti nasıl kullandıkları hakkında konuşun. Onlardan öğreneceğiniz çok şey var.

 

 

 

 

2.  Çocuklarınızın sanal ortamda görebilecekleri çeşitliliği destekleyin, çeşitlilik ve kapsayıcılık ile ilgili bilgi paylaşımı tartışmalar başlatın.

 

 

 

 

3. Ebeveyn denetim programlarını nasıl kullanılacağını öğrenin.

 

 

 

 

4. Çevrimiçi neler yaptıklarına izleyerek sürece dahil olun, onlardan diznleyin ve etkileşimde bulunun, güvenli tercihleri överek çocuklarınızı destekleyin.

 

 

 

 

5. Yardım ve Destek İsteyin, diğer ebeveynlerle de bağlantı kurup bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

 

 

İnternet Güvenliği Hakkında Konuşun

 

 

Konuşmaya aile olarak internet kullanımı hakkında nasıl bir anlaşma yapabileceğiniz sohbeti ile başlayın. Bir anlaşma yapılırsa ebeveynlerin de çocuklarında uyacağı kurallar olacağını belirtin

 

 

Sanal Yaşamlar ve Gizlilik

 

 

Ebeveynler için önemli olan güven ve dinlemeye dayalı bir iletişim kurmaktır. Çocuklar, cihazlarının alınacağını düşünürse paylaşımı keserler. Çocuklar kendilerine güvenildiğini ve kabul gördüklerini hissetmelidirler.  

 

 

Korkutmadan Riskleri Anlatın

 

 

Çocuklara ne gibi risklerin internette yaşanacağını anlatın ama onları korkutmayın. Sonuçların neler olabileceğini düşünmelerini ve paylaşmalarını sağlayın.

 

 

Sanal Sosyalleşme

 

 

Azoomee'nin yaptığı araştırmada 2000 üstünde ebeveyn katıldı. Araştırma; Ebeveynlerin %82’sinin çocukların ne seyrettiklerini bildikleri ya da denetimleri olduğunu, %58’i çocuklarının Tik Tok ya da YouTube tarzı sitelerde ya da arkadaşlarıyla sosyal medya kanallarında ya da görüntülü olarak sohbet ederek zaman geçirdiklerini söylediklerini göstermiştir.

 

 

 

 

Zoom ve House Party gibi video sohbet uygulamaları çocuklar arasında oldukça popüler oldu ve bu da yeni riskler ortaya çıkardı. ChildNet International bu uygulamaların kullanımı sırasında daha güvende olmak için kullanılabilecek kılavuzlar sunmaktadır.

 

 

Konusunda uzman eğitim teknolojistleri tarafından yaratılmış kaliteli içerikleri ve algoritmasız arka planıyla YouTube Kids ve Netflix Kids’den farklılaşan Azoomee platformu, AppStore’lardan ücretsiz indirilip 30 gün ücretsiz kullanılıyor.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN
Çerez Kullanımı